H.M. Corwinstraat 28, 7576 ZD Oldenzaal
06 53 51 35 50
peter@buildtolink.com

UP-TO-DATE

websitebouw om te verbinden

UP-TO-DATE

Eind 2016 heb ik jullie een nieuwsbrief gestuurd met het advies de website up-to-date te houden.

MAAR…

toch kreeg ik deze week een probleem binnen. Nog niet naar de updates gekeken, “geen tijd gehad” en nu…te laat. De website was gebruikt om “zoekwoorden” met linkjes te plaatsen en om spam te versturen. De gevolgen zijn dat je op de zwarte lijst komt te staan en toch veel acties moet ondernemen om daar weer af te komen en je website is geinfecteerd.
 

DUS…

sla goede raad niet in de wind

 

HOE…

zorg je ervoor dat de kans klein is dat het bij jou gebeurt?
Aan de “achterkant” van jouw website, op de server, kun je het één en ander controleren.
Je kunt inloggen (www.jouwdomeinnaam.nl;2223) met de inloggegevens die je hebt gekregen bij het aanmaken/registreren van je domeinnaam. Bij Patchman kun je kijken wat er gebeurt is en welke handelingen je kunt doen om dit op te lossen. Als je met Patchman de controle gedaan hebt is de website weer veilig, maar…
 

Hoe…

blijft mijn website veilig? Het probleem ontstaat bij verouderde plugins en het WordPress CMS. Dus in jouw website (www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin) kun je zien of de plugins up-to-date zijn.
WordPress update vanaf 5.0.1 automatisch, dat zal geen probleem geven, maar de plugins die gaan niet automatisch mee. Door één keer in de 14 dagen te controleren of er updates zijn kun je de website veilig houden.

TIP!! Maak eerst een back-up van de website voordat je gaat updaten.

Is…

er geen andere oplossing?
Natuurlijk is er een andere, een eenvoudige oplossing: Build to Link.
Voor € 45,- (per kwartaal, inclusief BTW) zorg ik ervoor dat de plugins up-to-date zijn en blijven.Hierbij inbegrepen is één back-up per kwartaal.

 
contact | Build to Link | Peter Willemsen | buildtolink | website bouw | Oldenzaal

Ik wil graag meer informatie over de mogelijkheden Peter.