Site update

Meerdere keren per jaar komen er updates voor het CMS (Content Management Systemen) waar uw site op werkt. Meestal zijn het kleine updates en is het niet meer dan het vernieuwen van uw websitesoftware versie. Dit zal een verbeterde functionaliteit van uw CMS tot gevolg hebben. Bugs worden opgelost en het gebruiksgemak zal in vele gevallen verder verbeterd zijn. Ook worden er belangrijke veiligheidsverbeteringen doorgevoerd zodat uw website nog beter beschermt is tegen aanvallen van hackers.

Na 2 tot 3 jaar dient het gehele CMS vernieuwt te worden, het systeem krijgt dan geen updates meer. Verder doorontwikkelen op een verouderde versie van uw CMS blijkt vaak niet meer mogelijk de componenten, modules en plugins die u gebruikt worden ook niet meer ondersteund, upgraden is dan onvermijdelijk.

Voor Build2Link houdt het werk aan de site dus niet op bij aflevering. U gaat er toch vanuit dat de websitesoftware up-to-date blijft.

Het upgraden van de websitesoftware is niet een klusje van een paar minuten. In de meeste gevallen komt het erop neer dat de website geheel opnieuw gemaakt moet worden.

 

Een website vergt een flinke investering en die wil je maximaal benutten. De prognose van de levensduur van je website/shop was zo’n twee jaar geleden nog 3 tot 5 jaar. Dit was voor de doorbrak van smart phone en tablets in Europa. Deze doorbraak heeft ook gevolgen voor browsers. Mobile browsers worden steeds vaker gebruikt. We zijn in een stroomversnelling terecht gekomen met meer updates en nieuwe spelers als ‘Goolge Chrome’. HTML5 is nu een standaard in alle nieuwe browser versies. Ook nemen we definitief afscheid van flash op mobile browsers.
Om al deze verschillende bezoekers,  browsers en schermformaten goed te kunnen bedienen ontstonden er nieuwe oplossingen.
1. Responsive webdesign om slim om te gaan met verschillende schermformaten
2. CSS3 en HTML5 voor styling, animatie en rich content zoals video
3. Mobile website of App voor speciale taken of conversie

Zo verleng je de levensduur van je website
Controleer je website in verschillende populaire browsers De mobile browsers mogen in je test niet ontbreken. Dus werkt alles goed op een Android, Apple of Windows Phone apparaat. Controleer:
– hoe gaat mijn website om met verschillende beeldscherm formaten
– is er een goed alternatief voor flashelementen
– houd het design voldoende rekening met finger-browsing
– wat is de pageload en is die niet te zwaar voor een mobile internet
– voldoen de website pagina’s aan de W3C richtlijnen?

Stel een plan op te verbetering van de zwakke punten en weeg deze kosten af tegen totaal nieuwe opzet.

Is mijn vindbaarheid nog voldoende?
Voor vindbaarheid moet je website de laatste 2 jaar ook concurreren met Twitter, Hyves, blogs en Facebook. De actualiteit van je content is voor zoekmachines een belangrijk criteria geworden net als het unieke karakter van deze content. De zoekresultaten laten ook alle social media content zien en die nam een grote vlucht. Google heeft hiervoor zelfs zijn zoekalgoritme aangepast met grote gevolgen voor sommige websites. Je SEO strategie zal dus moeten voldoen aan de nieuwe spelregels. Wil je op Twitter, Hyves en Facebook ook gevonden worden dan moet je plannen maken voor het opzetten van  bijvoorbeeld een brand- of fanpage strategie.

– raadpleeg de SEO richtlijnen en controleer/optimaliseer je website
– zorg voor actuele en unieke content
– overweeg social media koppelingen bij je content
– bedenk een strategie voor relevante actuele content

Heeft social media een plaats in je organisatie?
Voor veel bedrijven was 2011 is ook het jaar van de grote worsteling met social media en vele zetten de eerste stappen. We zien grote veranderingen bij internetgedrag en social media is de grote thuishaven geworden voor de consument. Hoe ga je als merk of dienstverlener daarmee om en wat zijn de valkuilen. Je klantbenadering is op social media anders. Je staat naast je klant en deze verwacht een gesprek te kunnen aangaan. Dus je ‘social media desk’ moet bemand zijn met de juiste mensen.

Voor veel bedrijven is dit een moment om kritisch te kijken naar alle online communicatie en na te gaan of deze toekomstproof is. Scheepens kan je helpen en adviseren bij dit proces.