Een cadeautje

Jouw cadeautje.

“Meld u aan voor onze nieuwsbrief” …of… “ik wil op de hoogte gehouden worden?” zijn nou niet de dingen waar de meeste bezoekers van een website warm voor lopen. Weer een nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen van een bedrijf van iemand anders. Voor de eigenaar van de onderneming is het mooi, maar verder is het niet zo belangrijk.

 

Het lijkt misschien niets, maar klanten, mogelijke klanten kunnen twijfels hebben hun e-mail adres achter te laten voor een nieuwsbrief. Stuur daarom geen nieuwsbrief naar de bezoekers van uw website, of noem het geen nieuwsbrief. De privacy is op het internet al bijna niet te beschermen, een van de weinige plekken waar dat nog wel kan is de mailbox. Dus wanneer je iets interessants aanbiedt kun je misschien toegang tot de mailbox krijgen.
Het woord nieuwsbrief klinkt niet interessant, het doet denken aan de vroegere schoolkrant of een gekopieerd A4’je.
Daarnaast doen de meeste schrijvers van de “nieuwsbrief” geen interessant of leuk aanbod in ruil voor het e-mailadres van de website bezoeker.

 

Hoe pakje het dan wel aan?

cadeautjeElke “nieuwsbrief” die je stuurt moet een cadeautje zijn voor je klanten. Iedereen vindt het namelijk leuk om een cadeautje te krijgen.
Dus je laat de bezoekers niet inschrijven voor een nieuwsbrief, maar kijk eens naar de onderstaande mogelijkheden.
Geef je nieuwsbrief een titel die een emotie oproept, laat je klant lachen of blij worden.

 

Bijvoorbeeld:

  • De bakker van “Het zoete broodje” stuurt geen nieuwsbrief maar een Wekelijkse MEEL.
    Op zijn website kun je, je dan ook inschrijven voor een Wekelijks MEEL Pakket
  • Bij webshops krijg wanneer je je aanmeld vaak gratis verzending of de bestellingen als cadeau verpakt.
Zo kun je voor jouw bedrijf een interessante naam geven aan de “nieuwsbrief” en zo wel de bezoekers van jouw website voorzien van informatie.
Ik wil graag meer informatie